Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksCollectieve premie aansprakelijkheidsverzekering reisagenten 2023: 425,- + 0,019%

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Collectieve premie aansprakelijkheidsverzekering reisagenten 2023: 425,- + 0,019%

Donderdag 2 maart 2023
De ANVR heeft de premie vastgesteld voor collectieve aansprakelijkheidsverzekering reisagenten voor het jaar 2023. De bedragen en percentages worden verlaagd, maar vanwege de hogere omzetten zal de premie in euro's voor de meeste reisagenten niet veel veranderen.

Voor 2023 is de premie gebaseerd op de door bedrijven opgegeven omzetten over 2021. De omzetten voor reisagenten zijn flink hoger dan in 2020. Aangezien met de verzekeraar een nominaal bedrag is afgesproken (en er enkele deelnemers bij zijn gekomen) kan de basispremie en omzetafhankelijke premie worden verlaagd. De premie voor 2023 bedraagt €425,- (was €675,- in 2022) met een omzetafhankelijke bijdrage van 0,019% (was 0,0375% in 2022). Per saldo zal voor de meeste bedrijven het bedrag in Euro's niet zoveel veranderen.
De verzekeringsvoorwaarden zijn voor het komend jaar niet gewijzigd.

Schades
Regelmatig krijgt de ANVR de vraag of er ook daadwerkelijke schades zijn, m.a.w. betalen agenten niet voor een verzekering waar amper op wordt geclaimd?
ANVR Verzekeringsadviseur Cor Daalder: "Aan het ANVR Retailplatform is door de verzekeraar een (geanonimiseerde) opgave gedaan van de claims en uitkeringen in de afgelopen jaren. Hieruit blijkt dat sinds de start van de collectieve polis voor reisagenten in 2006 er meer dan 80 claims zijn geweest. Er geldt een eigen risico van €2.500,-, maar zelfs hiermee rekening houdend is er inmiddels meer dan €300.000,- aan schades uitgekeerd en kosten gemaakt. Het gaat meestal om geclaimde financiële schades van klanten, maar er zat ook een forse letselschade claim bij. De collectieve ANVR aansprakelijkheidsverzekering voor reisagenten is er dus niet voor niks. Tegen een relatief lage collectieve premie hebben agenten daarbij een goede en zeer ruime verzekering."

Meer informatie over de aansprakelijkheidsverzekering is de vinden op het ledendeelte van de website hierover . Verdere vragen kan je stellen via verzekeringen@anvr.nl .