Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksKijktip: webinar over reclamecode duurzaamheidsclaims

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Kijktip: webinar over reclamecode duurzaamheidsclaims

Woensdag 22 maart 2023
Zoals de ANVR al eerder meldde geldt sinds 1 februari jl. de nieuwe reclamecode voor duurzaamheidsreclame. Deze nieuwe code vervangt de bestaande Milieu Reclame Code (MRC) die alleen betrekking had op milieuclaims. De geactualiseerde regels gelden nu voor alle duurzaamheidsclaims (milieuclaims en ethische claims). De code geldt ook voor reisondernemingen.

"Recent organiseerde de Bond van Adverteerders (BvA) een webinar over de toepassing van de nieuwe reclamecode. Deze is nu voor ANVR-leden terug te zien via het ledendeel van onze website", zegt Frank Radstake van de ANVR. "Daarnaast heeft de BvA een handige checklist opgesteld die je kunt gebruiken om te zien of je duurzaamheidsclaims in je reclame-uitingen voldoen aan de nieuwe reclamecode".

"Naast de algemene Nederlandse reclamecode, de speciale reclamecode reisaanbiedingen bestaan er een aantal codes die in principe voor alle sectoren gelden. Dat is het geval bij deze code", zegt Frank Radstake van de ANVR. "De hoofdregel bij deze nieuwe code blijft: beweringen op het gebied van duurzaamheid mogen niet misleiden en moeten aantoonbaar juist zijn. In reclame aandacht besteden aan je duurzaamheidsambitie mag, zolang maar duidelijk is dat het om een streven gaat, en het moet om een haalbare doelstelling gaan".