Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Boek je tijdslot voor de security controle op Schiphol en volg de tips uit de Get ready for security campagne

Woensdag 29 maart 2023
Zoals inmiddels bekend wordt er dit jaar hard gewerkt aan een soepele doorgang voor vakantie en zakenreizigers op Schiphol. Vorig jaar stagneerde de doorloop regelmatig en zagen we vooral tijdens schoolvakanties chaotische taferelen ontstaan. Dit jaar belooft Schiphol beterschap en wordt er hard gewerkt aan het rekruteren van extra security personeel.

Daarnaast is Schiphol nu ook gestart met de Get ready for security campagne waarbij mensen opgeroepen worden om hun handbagage slim in te pakken en thuis alvast na te denken over hun kleding en schoeisel dat ze dragen tijdens de reis.

Tips over de handbagage gaan voornamelijk over vloeistoffen en verboden voorwerpen en de aanrader om voor lichte handbagage te kiezen. Met betrekking tot kleding is het belangrijk om geen hoge schoenen of laarzen te dragen en liefst geen riem met gesp. In de wachtrij zelf worden reizigers meerdere malen gewezen op alle zaken die in de tas mogen blijven zitten, zoals bijvoorbeeld laptops en andere elektronica. Dit alles zorgt voor een soepele security controle en minder oponthoud.

Klik hier om de volledige informatie van Schiphol door te lezen.

Reist men binnen de EU naar een van de Schengen landen  dan is het mogelijk om een tijdslot te reserveren bij de security controle .Het is gratis en op deze manier wordt voor een groot deel de rijvorming bij security voorkomen. Het reserveren van een tijdslot kan hier op de Schiphol websites vanaf 3 dagen voor vertrek.