Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksPGB voert inhaalactie uit overdracht kleine pensioenen

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
PGB voert inhaalactie uit overdracht kleine pensioenen

Maandag 22 mei 2023
Pensioenfonds PGB doet mee aan de automatische overdacht van kleine pensioenen. Zij gaan binnenkort voor onze sector een inhaalactie uitvoeren.

Waarom doen ze dit?
Met de Wet waardeoverdracht klein pensioen hebben pensioenfondsen het recht om kleine pensioenen voor pensioendatum automatisch over te dragen naar een nieuwe pensioenuitvoerder. Kleine pensioenen worden niet meer afgekocht. Zo blijft de pensioenbestemming behouden en valt de pensioenuitkering van de deelnemer hoger uit. Naast het voordeel voor de deelnemer besparen pensioenfondsen hiermee op de uitvoeringskosten. Dit initiatief is een paar jaar terug bij wet mogelijk gemaakt en wordt door alle grote pensioenfondsen gesteund. Binnen pensioenfonds PGB is destijds besloten hieraan deel te nemen na overleg met hun Verantwoordingsorgaan (vertegenwoordiging werkgevers en werknemers). Zij hebben hierover positief geadviseerd.

Voor wie gaat dit gelden en hoe werkt dit?
PGB informeert ex-deelnemers met een klein pensioen (in 2023: minder dan € 594,89 bruto per jaar) dat we hun pensioenaanspraken gaan overdragen naar de volgende pensioenuitvoerder. Ze schatten in dat ze enkele duizenden kleine pensioenen kunnen overdragen. Overdracht vindt alleen plaats als een nieuwe pensioenuitvoerder kan worden gevonden.

Waarom doen ze dit nu?
Een paar jaar terug hebben zij binnen pensioenfonds PGB al deze actie uitgevoerd. Maar de Reisbranche zat toen nog niet in hun administratie en is toen dus niet meegenomen. Binnen de gehele pensioensector is een planning opgesteld voor een inhaalactie van kleine pensioenen die eerder niet meekonden. Die inhaalactie start deze maand.

Mooi, maar wat moet ik dan nu doen als reisonderneming?
Helemaal niets. Alleen in geval je hierover vragen krijgt van voormalige werknemers, kun je hen doorverwijzen naar PGB.