Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Intranet

Skip Navigation LinksANVR sluit nieuwe cao met FNV en CNV, de Unie haakt af

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
ANVR sluit nieuwe cao met FNV en CNV, de Unie haakt af

Maandag 29 april 2019
ANVR heeft vandaag een cao-akkoord gesloten met FNV en CNV Vakmensen voor een nieuwe cao met als looptijd 1 november 2018 tot 1 september 2019. Anders dan bij FNV en CNV Vakmensen hebben de leden van vakbond de Unie tegen het cao-eindvoorstel van de ANVR gestemd. Zij tekenen niet mee met deze cao.

"De ANVR is blij met het resultaat. Onderdeel van deze cao is dat medewerkers in de reisbranche die onder de cao reisbranche vallen op 1 juli aanstaande een loonsverhoging van 2% tegemoet kunnen zien", vertelt Frank Radstake, cao-onderhandelaar namens de ANVR. "Minstens zo belangrijker is dat we ons nu weer helemaal kunnen focussen op het moderniseren van de cao reisbranche en de pensioenregeling van de reisprofessionals. Daar gaan we de komende paar maanden weer volop mee aan de slag".

Vakbond de Unie.
Vakbond de Unie tekent niet mee met de nieuwe cao. "Dat vind ik hartstikke jammer, maar het is ook volkomen begrijpelijk, nu hun leden hebben tegengestemd", zegt Radstake. "Wat mij betreft is het een tijdelijk afscheid en schuiven ze gewoon weer aan voor de gesprekken over de vernieuwing van cao en pensioenen".

Seizoenswerk
Onderdeel van de nieuwe cao is de mogelijkheid voor reisbedrijven om opnieuw gebruik te maken van art. 7 voor seizoenswerk. "We verwachten binnen een paar dagen de nieuwe cao getekend te kunnen hebben, dan kunnen bedrijven dit cao-artikel meteen weer gebruiken. Daarover berichten we dan vanzelfsprekend weer via het ANVR-nieuws", aldus Radstake.