Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Intranet

Skip Navigation LinksWATT je moet weten over de Informatieplicht Energiebesparing

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
WATT je moet weten over de Informatieplicht Energiebesparing

Maandag 6 mei 2019
Op 1 juli 2019 gaat de Informatieplicht Energiebesparing in. Deze informatieplicht kan ook voor jou gelden, want het geldt onder andere voor kantoren en winkels die per jaar méér dan 50.000 kWh elektriciteit en/of 25.000 m³ aardgas verbruiken. Je bent dan verplicht om energiebesparende maatregelen te nemen en daarover te rapporteren.

WATT je verder nog moet weten:

  • Deze maatregel werkt met een terugverdientijd van maximaal 5 jaar en je dient je vóór 1 juli 2019 te registreren in het eLoket van het RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland).
  • De Informatieplicht Energiebesparing is een uitbreiding en valt onder het Activiteitenbesluit van de Wet milieubeheer, die sinds 1993 van kracht is.
  • Alle energiebesparingsmaatregelen zijn opgenomen in lijsten voor 19 verschillende bedrijfstakken. Je vindt hier de 19 erkende maatregelenlijsten. Reisondernemingen met een kantoor vallen in ieder geval onder de erkende maatregelenlijsten van kantoren (zakelijke dienstverlening)
  • Op je energiefacturen kun je het jaarlijkse energie en gasverbruik nakijken.
  • Meer informatie? Het RVO heeft samen met MKB-Nederland het informatieplatform WATTjemoetweten.nl opgericht. Voor vragen kun je ook het info-nummer 088 0424242 van RVO bellen. Kijk hier het filmpje over de informatieplicht.