Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Intranet

Skip Navigation LinksReclamecode geeft praktische tips voor reclame social media

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Reclamecode geeft praktische tips voor reclame social media

Donderdag 16 mei 2019
Zoals bekend is de Reclamecode Reisaanbiedingen een bijzondere reclamecode naast de Nederlandse. Een andere bijzondere -waarmee ook de reissector van doen heeft- is de Reclamecode Social Media, zodat zowel merk als influencer weet hoe samen reclame gemaakt kan worden op een transparante en betrouwbare manier. De Stichting Reclame Code heeft de code aangepast met praktische tips en voorbeelden.

In de aangepaste Reclamecode Social Media & Influencer Marketing staan praktische voorbeelden. Ook voor social media en influencer marketing geldt dat altijd duidelijk moet zijn dat sprake is van reclame. De ontwikkelingen in de sociale media gaan snel en influencer marketing is een veel gebruikt middel geworden. Daarom is de al langer bestaan code ge-update en van een nieuwe naam voorzien: Reclamecode Social Media & Influencer Marketing.  

De kern waar het om gaat in deze code is, wees op social media transparant over de relatie tussen influencer en adverteerder als voor het bespreken of tonen van een merk of product een bepaald voordeel is geboden (vergoeding in geld of natura, zoals een gratis product). En of dit nu via YouTube, Instagram, Facebook of Twitter gebeurt, de consument moet gemakkelijk kunnen begrijpen dat het om reclame gaat. Door hier open en eerlijk over te zijn wordt het vertrouwen in reclame vergroot. Dat is positief voor alle partijen: het merk, de influencer én de consument. 

Kijk voor meer informatie en FAQ's op reclamecode.nl/social.