Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksNieuwe opzet voor ANVR/Gfk Travelscan. Touroperators, doe mee!

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Nieuwe opzet voor ANVR/Gfk Travelscan. Touroperators, doe mee!

Dinsdag 21 mei 2019
In 2018 hebben GfK en ANVR helaas moeten besluiten de uitgebreide Travelscan te stoppen. Wel is er een maandelijkse enquête onder consumenten (de ANVR/GFK-boekingsmonitor). In deze monitor zijn ook boekingen bij airlines, niet-ANVR organisatoren, rechtstreeks gemaakte boekingen e.d. opgenomen. Mooi, maar ANVR-bedrijven missen inzicht specifiek bij reisbedrijven.

​Op verzoek van enkele bedrijven hebben we gekeken of een eenvoudig model mogelijk is, offerte gevraagd bij GfK en aan enkele bedrijven voorgelegd.  Dit heeft er toe geleid dat er inmiddels voldoende deelnemers zijn om te starten (12 bedrijven met zeker 18 merken). Vrijwel alle grote touroperators doen mee alsmede een flink aantal rondreisspecialisten, maar wij hopen dat er uiteraard nog meer bedrijven willen meedoen!

Voor deelname lever je maandelijkse per bedrijf/merk aan Gfk het aantal gemaakte boekingen met vertrek per seizoen en per land (met uitsplitsing voor Spanje en Griekenland). Je krijgt terugrapportage van je eigen cijfers afgezet tegen de gehele branche (d.w.z. alle deelnemende partijen) en ten opzichte van rondreisspecialisten.
Wij verwachten dat de kosten per jaar rond of onder de €1000 uitkomen. Hiervoor krijg je dus maandelijks goede marktinformatie per land en per seizoen.  De exacte wijze van aanlevering zal verder in overleg met GfK worden gedaan.
Uiteraard gaat Gfk zeer vertrouwelijk met je cijfers om. De ANVR en andere deelnemers zien alleen de markttotalen en niet jouw individuele cijfers. Van de deelnemende bedrijven wordt éénmalig gevraagd de historische cijfers aan te leveren van 2018 en de eerste 4 maanden van 2019. Zo kan GfK een vergelijking met het voorgaande jaar maken. ANVR is alleen facilitator,  treedt op als penvoerder/contractant richting GfK en verdeelt de kosten. De getotaliseerde cijfers worden niet openbaar gepubliceerd. De beschikbaarheid van de informatie is alleen voor de betalende en aanleverende deelnemers. Deelname van retail is onderzocht, maar hiervoor is (op dit moment) onvoldoende belangstelling.

Indien je ook marktcijfers wilt hebben en kan aanleveren, laat het ons weten. We sturen je de voorwaarden en het model van de op te leveren en ontvangen cijfers. Graag sturen naar wschut@anvr.nl. Doe het snel want we gaan op korte termijn starten!