Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Intranet

Skip Navigation LinksIATA Handboek 2019

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
IATA Handboek 2019

Woensdag 22 mei 2019
Het IATA Handboek 2019 is nu beschikbaar voor de IATA deelnemers.

Via de link https://www.iata.org/Sites/FMC/Files/TAH-2019-EN-LFC.pdf kun je de versie voor de EU (en dus NL) downloaden. De accreditatie eisen van NL staan op blz. 449 van het nieuwe handboek.  In de NL-eisen (van 2017) zijn het afgelopen jaar geen wijzigingen aangebracht.
                              IATA-handboekAgent.jpg   
De New Gen ISS maatregelen van IATA voor de Nederlandse markt zijn opgenomen in resolutie 812.
Deze nieuwe New Gen ISS gaat in per 16 september 2019. Voor de meeste agenten zal dit geen gevolgen hebben aangezien ze van de huidige accreditatie worden overgezet op de GoStandard accreditatie.

Een van de nieuwe mogelijkheden tot betalen van IATA is via EasyPay. Dit is een soort debetkaart waarop je van te voren geld moet storten om IATA te kunnen betalen. Vanuit landen waar New Gen ISS al eerder is ingevoerd horen wij dat hier zeer spaarzaam gebruik van wordt gemaakt. EasyPay is vanaf 1 september beschikbaar.

Het IATA Programma "transparancy in payment" faciliteert het gebruik van b.v. eigen creditcard gebruik van agenten, mits door de airline toegestaan. Dit programma gaat in per 16 juli, maar zo ongeveer alle airlines sluiten gebruik van eigen kaarten uit, dus dit is een lege doos.