Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksUitnodiging Praktijkgerichte Workshop Human Rights in Tourism

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Uitnodiging Praktijkgerichte Workshop Human Rights in Tourism

Maandag 27 mei 2019
De Ronde Tafel Mensenrechten in Toerisme (RT) wil haar leden ondersteunen bij het implementeren van mensenrechtenonderzoek in hun bedrijfsvoering en is bezig met een project dat gericht is op het ontwikkelen van een praktijkgerichte 'blauwdruk' voor Human Rights Impact Assessment (HRIA-blauwdruk ). ANVR wil als lid van de Ronde Tafel input van reisorganisaties om tot praktijkgerichte tools te komen die bedrijven ondersteunen in het nemen van passende maatregelen. Graag nodigen we je uit om deel te nemen aan de gratis internationale workshop op woensdag 26 juni van 14 – 18 uur in Bar Beton op Centraal Station van Utrecht.

Praktijktools voor reisorganisaties

Een van de uitdagingen waarmee kleine en middelgrote ondernemingen worden geconfronteerd, is het gebrek aan concrete instrumenten voor het beoordelen van potentiële en feitelijke gevolgen voor de mensenrechten en het vaststellen van passende maatregelen. Kleine en middelgrote touroperators hebben praktische hulpmiddelen nodig die in de vorm van een pragmatische en gemakkelijk toegankelijke webgebaseerde blauwdruk worden aangeboden. Hoewel veel tools voor bedrijven al zijn ontwikkeld sinds de UN Guiding Principles of Human Rights and Business (UNGP's) in 2011 zijn aangenomen, hebben reisorganisaties meer gerichte en zakelijk georiënteerde praktische richtlijnen nodig die voldoen aan internationale normen. Dit project zal dit doel dienen en een aanvulling vormen op de bestaande materialen van de Roundtable, zoals de tool "Get started".

Het doel van deze workshop is om de output van ons project op de meest praktische manier vorm te geven. In dit opzicht hebben we jouw steun hard nodig.

Focus van de workshop

De belangrijkste focus van de workshop is:

  • Bespreken en ontwikkelen van  een praktijkgericht en gebruikersvriendelijk concept dat bedrijven helpt om Human Rights Impact Assessment (HRIA)  op een praktische manier uit te voeren;
  • Inventarisatie van de behoeften en het soort ondersteuning / info die reisorganisaties nodig hebben.
  • Identificatie van goede praktijken met betrekking tot HRIA
  • Meer te leren over concrete en praktijkgerichte stappen die nodig zijn om een HRIA uit te voeren op een toeristische bestemming.

Aanmelden

Voor 10 juni via info@humanrights-in-tourism.net.  NB. Er zijn geen deelnamekosten verbonden aan deze workshop!

Klik hier voor uitnodiging en programma.