Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Intranet

Skip Navigation LinksNieuwe cao reisbranche definitief: artikel 7 seizoenswerk weer 'geactiveerd'

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Nieuwe cao reisbranche definitief: artikel 7 seizoenswerk weer 'geactiveerd'

Woensdag 29 mei 2019
Sinds 24 mei jl. is de nieuwe cao voor de reisbranche weer actief. De cao heeft een looptijd van 1 november 2018 tot 1 september 2019. Belangrijkste inhoudelijk afspraak is een verhoging van de feitelijke lonen en de cao-loonschalen met 2% op 1 juli a.s.

"Voor bedrijven die veel met seizoenswerk te maken hebben is het ook fijn dat de cao weer officieel van kracht is. Dat maakt dat zij weer gebruik kunnen maken van de afwijkende ketenbepaling, zoals opgenomen in art. 7 van de cao reisbranche", zegt Frank Radstake, cao-onderhandelaar namens werkgevers.
"Voor alle ANVR-ondernemers in reizen geldt de cao reisbranche nu.
Om ervoor te zorgen dat ook niet-ANVR reisondernemingen aan de nieuwe cao gebonden zijn, zullen we als altijd een algemeen verbindend verklaring aanvragen".

Het vervolg van de lopende onderhandelingen voor een gemoderniseerde cao en een gemoderniseerde pensioenregeling staan gepland voor maandag 17 juni aanstaande.

De teksten van de nieuwe cao zijn voor ANVR-leden beschikbaar in de downloads bij het onderwerp CAO (Nederlands en Engels plus een printversie).