Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Intranet

Skip Navigation LinksJet Airways: financiële problemen aangekaart bij IATA

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Jet Airways: financiële problemen aangekaart bij IATA

Dinsdag 30 oktober 2018
Jet Airways verkeert in financiële problemen. De ANVR heeft bij IATA om opheldering gevraagd. IATA heeft ons geantwoord dat voor de korte termijn financiële afspraken zijn gemaakt en aan zekerheid voor de lange termijn wordt gewerkt.

In de pers zijn de afgelopen dagen diverse artikelen verschenen over financiële problemen bij Jet Airways, zie https://www.deplacementspros.com/Jet-Airways-au-bord-de-la-faillite_a50893.html en  https://www.luchtvaartnieuws.nl/nieuws/categorie/2/airlines/geplaagd-jet-airways-houdt-deel-van-vloot-aan-de-grond. Zoals bekend heeft Etihad een deel van de aandelen maar dit is (vgl. Airberlin) geen garantie.

jet (002).jpg
Door de ANVR is bij IATA aangedrongen op maatregelen om de vooruit betaalde gelden van agenten en hun klanten zeker te stellen. De Area Manager voor o.m. Nederland heeft ons vandaag het volgende gemeld:

"We zijn inderdaad op de hoogte van de situatie van Jet Airways. Het laatste bericht is dat IATA in bespreking is met het senior management van Jet Airways (India) Ltd. om hun voortdurende deelname aan BSP systeem van de IATA aan te pakken in het licht van de aanhoudende negatieve financiële situatie van Jet Airways (India) Ltd. en gerelateerde herstructureringsinspanningen. Over de minimale deelnamevereisten is op korte termijn voorlopig overeenstemming bereikt en aan een lange termijn overeenkomst inzake aanvaardbare financiële zekerheid wordt gewerkt. In dit opzicht blijft Jet Airways (India) Ltd. een actieve deelnemer in IATA's BSP verrekeningssystemen. De luchtvaartmaatschappij blijft ook haar huidige financiële verplichtingen jegens de IATA nakomen."