Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Intranet

Skip Navigation LinksNiet vergeten voor de salarisrun: CAO lonen zijn met 2,0% gestegen per 1 juli 2019

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Niet vergeten voor de salarisrun: CAO lonen zijn met 2,0% gestegen per 1 juli 2019

Woensdag 10 juli 2019
In de huidige cao reisbranche met looptijd tot 1 september aanstaande heeft de ANVR met de vakbonden afgesproken dat per 1 juli 2019 de feitelijke lonen en de loongroepen collectief worden verhoogd met 2,0% (art. 9a CAO Reisbranche).

"We krijgen hier net als elk jaar weer heel veel vragen over. Deze collectieve verhoging geldt inderdaad voor alle werknemers op wie de cao reisbranche van toepassing is. Dus nadrukkelijk ook voor medewerkers die al meer verdienen dan het maximum salaris behorend bij hun schaal", zegt Frank Radstake, verantwoordelijk voor cao-zaken bij de ANVR.

"De verhoging geldt ook voor medewerkers die pas kort in dienst zijn. Behalve als je in de contracten daarmee expliciet rekening hebt gehouden, bijvoorbeeld doordat je hebt afgesproken dat het overeengekomen salaris al inclusief de verhoging per 1 juli jl. was. We krijgen ook vragen of er vanwege bedrijfseconomische redenen kan worden afgezien van het betalen van de loonsverhoging. Dat is niet het geval: de cao biedt geen dispensatiemogelijkheid hiervoor", aldus Radstake.