Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksMéér samenwerken aan minder wegwerpplastic

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Méér samenwerken aan minder wegwerpplastic

Donderdag 22 augustus 2019
De toeristische sector, een van de grootste sectoren ter wereld, heeft duidelijk te kampen met de gevolgen van plasticvervuiling op de bestemming. We weten dat plastic bodem en water vervuilt, de gezondheid aantast van dier, plant en mens en dat ook vakantiegangers bijdragen aan het plastic afvalprobleem. Maar we kunnen er ook wat aan doen!

Als reisorganisatie heb je er belang bij dat de vakantiebestemming aantrekkelijk blijft, zodat jij mooie plekken kan blijven verkopen aan de consument; nu en in de toekomst.
Op een simpele manier kun jij samen met je lokale agent, leveranciers en reizigers helpen het wegwerpplastic te verminderen, waardoor je bijdraagt aan de oplossing van het probleem.

Wist je dat jaarlijks zo'n 300 miljoen ton aan nieuw (!) plastic wordt gefabriceerd?
Dat dit niet-afbreekbare plastic in de helft van alle gevallen maar één keer wordt gebruikt?  Denk aan rietjes, bekers, bestek, plastic zakjes, drinkflesjes, etc. En is het product zelf niet van plastic dan zit het er wel omheen.
Tijd voor actie!

Simpele stappen die jij kunt zetten
1. Onderteken -vóór 11 september- de 'Toeristische Plastic Pledge' en erken dat je het belangrijk vindt om plasticvervuiling tegen te gaan.
2. Kom 26 september naar het gratis praktijk event van ANVR 'Better holidays' en laat je bijpraten door (inter)nationale experts over klimaatverandering, dierenwelzijn en de plasticsoep. Ontmoet de andere ondertekenaars van de 'Pledge' tijdens de officiële start.
3. Ga met de praktische toolkit aan de slag. Samen met collega's, lokale agenten, DMC's, accommodaties, leveranciers en reizigers werken aan een wereld met minder plastic.    

Frank Oostdam, directeur ANVR: "Deze 'Plastic Pledge' is een prachtig initiatief en in de geest van onze sector. Praten over duurzaam is hartstikke belangrijk, maar het is nog beter om écht iets te doen. En, als Nederlandse reissector zetten we onze schouders hieronder, samen met buitenlandse partijen. Dus doe mee!"