Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Intranet

Skip Navigation LinksFinancieel onvermogen Sembono Travel BV h/o Aireka, GoAmerika, GoMotorbiking en GoBrazil

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Financieel onvermogen Sembono Travel BV h/o Aireka, GoAmerika, GoMotorbiking en GoBrazil

Woensdag 28 augustus 2019
Op 27 augustus 2019 heeft Sembono Travel BV te Amsterdam financieel onvermogen bij SGR aangemeld. Sembono handelt onder de namen Aireka, GoAmerika, GoMotorbiking en GoBrazil (nader: Aireka). Het ANVR lidmaatschap van Sembono Travel B.V. met anvr.nr. 3292 is hiermee tevens beëindigd.

Het bericht van SGR luidt verder als volgt:
"Informatie voor klanten die al op vakantie zijn volgt zo spoedig mogelijk. In alle gevallen geldt dat de vliegtickets gebruikt kunnen worden. De terugvlucht naar Nederland zal dus geen problemen opleveren.

Consumenten die rechtstreeks bij Aireka een reis onder de SGR garantieregeling hebben geboekt ontvangen binnenkort een bericht met instructies hoe zij reeds vooruitbetaalde reissommen van SGR terugbetaald kunnen krijgen.
Klanten die al in het bezit zijn van de vliegtickets kunnen die vliegtickets gebruiken.

 

Indien de consument de tickets gebruikt en ter plaatse voor de accommodatie of bijvoorbeeld de auto- of motorhuur moet betalen. Dan kan de consument na terugkomst het voor deze reisonderdelen betaalde bedrag bij SGR claimen.

Consumenten die via een reisbureau hebben geboekt kunnen bij dat reisbureau terecht voor meer informatie.

In alle gevallen geldt dat wij klanten dringend adviseren geen betalingen meer aan Sembono Travel BV/Aireka te doen voor nog niet aangevangen reizen, ook niet op uitdrukkelijk verzoek van een eventueel aangestelde curator. Betalingen gedaan na 27 augustus 2019 worden niet meer door SGR gegarandeerd."

Vragen inzake boekingen bij Sembono Travel B.V. kunnen gesteld via goamerika@sgr.nl.
Zie https://www.sgr.nl/downloads/ voor de 'Uitvoeringsregeling schadeclaims door reisagenten'.