Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Intranet

Skip Navigation LinksUpdate ANVR-Brexit paper: Tot zeker oktober 2020 geen wijziging in vliegverkeer met het VK

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Update ANVR-Brexit paper: Tot zeker oktober 2020 geen wijziging in vliegverkeer met het VK

Donderdag 26 september 2019
Door de EU zijn inmiddels voorstellen ingediend om – ongeacht of er een deal of no-deal Brexit komt - de zogenaamde basic air connectivity tussen het VK en EU verder te verlengen. Oorspronkelijk liep deze afspraak tot 30 maart 2020. Dit betekent dat tot zeker 24 oktober 2020 het vliegverkeer tussen de EU en het VK ongewijzigd kan plaatsvinden. Dit voorstel moet nog door de EU definitief worden goedgekeurd maar dit lijkt geen probleem.

​Andere Brexit updates:
- Door de Minister van Verkeer en Infrastructuur zijn in september Kamervragen beantwoord over de verkoop van vliegtickets rond de Brexit datum (31/10). Als reeds aangegeven in het  ANVR bericht van 27 augustus bevestigt de Minister dat er geen reden voor ticketverkopers is om rond de Brexit vooral flexibele tickets te verkopen.
- Wij wijzen er nogmaals op dat er een goed onderscheid gemaakt moet worden tussen reizen van EU-burgers naar het VK en reizen van VK-ingezetenen naar de EU. EU-ingezetenen kunnen ook na 31/10 gewoon naar het VK reizen en gebruik maken van de elektronische paspoortcontrole (ePassport-gates). Voor Nederlanders die overstappen in het VK naar een verdere bestemming, verandert er ook niets na 31/10.
Het is echter mogelijk dat VK-ingezetenen reizend op de EU na de Brexit geen gebruik kunnen maken van de elektronische paspoort controle (e-gates). In Nederland is dat b.v. het geval en hiervoor zet de Koninklijke marechaussee extra personeel in. Uitgaande VK reizigers (van NL naar het VK) kunnen wél in Nederland gebruik maken van e-gates.
- alle ontwikkelingen van de afgelopen maanden hebben wij verwerkt in een geactualiseerd  Brexit-paper. Dit Brexit-paper (v2) is voor leden en branchepartners beschikbaar op het ledengedeelte van de ANVR-website.