Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Intranet

Skip Navigation LinksReiswerk ondersteunt medewerkers Thomas Cook Nederland bij vinden van een nieuwe baan

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Reiswerk ondersteunt medewerkers Thomas Cook Nederland bij vinden van een nieuwe baan

Donderdag 3 oktober 2019
Maandag 30 september was een ingrijpende dag voor Thomas Cook, hun medewerkers en de reisbranche. Het faillissement werd aangevraagd en circa tweehonderd medewerkers kwamen zonder werk te zitten. Voor Reiswerk een reden om direct "Snel weer aan het werk" online te zetten, en hen daarmee te ondersteunen bij het vinden van een nieuwe baan.

Reiswerk zet zich in voor het behoud van talentvolle mensen in de reisbranche. De website www.reiswerk.nl biedt dan ook waardevolle ondersteuning bij het vinden van een nieuwe baan. Denk aan een vacaturebank, een online leerplatform en diverse artikelen met waardevolle tips.

Voor Reiswerk dus een reden om direct "Snel weer aan het werk" online te zetten, en hen daarmee te ondersteunen bij het vinden een nieuwe baan. 

Registreer je snel, zodat reisorganisaties jou direct kunnen vinden
Op het platform dat speciaal voor medewerkers van Thomas Cook is ontwikkeld, kan men zich eenvoudig registeren. Hierbij kunnen werknemers onder andere hun werkervaring, opleiding, vaardigheden en interesses beschrijven. Reiswerk beschikt over een zeer groot netwerk in de reisbranche, en zal vervolgens, met instemming van de betrokkenen, profielen delen met reisorganisaties die altijd op zoek zijn naar nieuw talent. Alleen werkgevers die zich bij Reiswerk hebben aangemeld, zullen toestemming hebben tot inzage in de profielen.

Wil jij als werkgever uit de reisbranche in contact komen met een van deze medewerkers? Laat het ons weten.

Kenniscentrum 'Snel weer aan het werk' staat boordevol tips
Reiswerk biedt ook ondersteuning bij het vinden van een nieuwe baan. Dat doet Reiswerk op verschillende manieren. Kijk daarvoor op "Snel weer aan het werk", daar vinden werknemers informatie die speciaal voor hen verzameld is. Op Travel College zijn extra nieuwe learnings toegevoegd met webinars en cursussen die allemaal verband houden met het vinden van een nieuwe werkomgeving.  Zo worden er bijvoorbeeld tips gegeven over de stappen die je kunt zetten in het traject van werk naar werk. Maar ook voor het opstellen van een goed cv en motivatiebrief, en hoe je je netwerk kunt vergroten en benutten. Alle relevante onderdelen zijn samengevoegd in één leerlijn "Op zoek naar een  nieuwe baan". Het recht op gebruik van Travel College is gekoppeld aan het werknemerschap van organisaties die vallen onder de CAO voor de Reisbranche. Nu dat niet meer het geval is voor deze groep werknemers, wordt deze periode verlengd met 6 maanden vanaf 1 oktober jl.