Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Intranet

Skip Navigation LinksSpeciaal certificaat voor jou, nieuw ANVR-logo, juiste voorwaarden...........

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Speciaal certificaat voor jou, nieuw ANVR-logo, juiste voorwaarden...........

Woensdag 9 oktober 2019
Speciaal certificaat voor jou, nieuw ANVR-logo, juiste voorwaarden en gebruik verplichte en adviesteksten helpen de consument de juiste keuze te maken. De consument shopt digitaal heel wat af, maar ziet soms door de bomen het bos niet meer. Kan ik bij deze organisatie wel veilig boeken, houden zij zich aan de voorwaarden, waar kan ik terecht als ik een klacht heb, wat zijn mijn rechten? Jij bent dagelijks in de weer om de reiziger het naar de zin te maken. En wij willen je daarbij graag helpen!

1. Bedrijfsgebonden certificaat
Speciaal voor jouw organisatie hebben wij een bedrijfscertificaat ontwikkeld met jouw naam, jouw logo en jouw gegevens. Binnenkort ontvang je hierover een brief met informatie.
En, jaarlijks na controle, 'verversen' wij het certificaat. We geven je daarvoor binnenkort een bedrijfsgebonden link die je kunt plaatsen achter het clickable ANVR-logo (bijv. in header of footer) op jouw website.
Jouw klant ziet dan in één oogopslag dat hij zorgeloos bij jou kan boeken en ziet wat jij hem allemaal te bieden hebt als ANVR-reisonderneming. 

2. Nieuw ANVR-logo
Om het je makkelijk te maken, hebben wij nu al een nieuw, strak en compact ANVR-logo voor je. Maar we hebben ook meteen de regels voor het gebruik van het logo aangescherpt, zodat de klant óveral en àltijd hetzelfde logo ziet en herkent.
Je vindt diverse bestanden én regels die gelden voor het verplichte gebruik van dit logo onder 'Gebruik ANVR-logo op juiste manier' (na inloggen op www.anvr.nl, Mijn ANVR, Regels & richtlijnen, Gebruik ANVR-logo). Uiteindelijk willen we met elkaar vertrouwen uitstralen. 

3. Juiste voorwaarden
Het is van cruciaal belang, zowel voor je organisatie als voor jouw klant, dat je de juiste voorwaarden hanteert én op je website hebt staan. Dat voorkomt alleen maar 'gedoe' als het gaat over ieders rechten en plichten. Dus als je toch bezig bent met het plaatsen van logo en certificaat, controleer dan meteen even of je op je website linkt naar: www.anvr.nl/reizigersvoorwaarden.pdf. Dan heb je altijd de meest actuele voorwaarden.

4. Verplichte teksten reisgidsen/websites
Naast het plaatsen van de juiste voorwaarden geven we je hierbij de verplicht op te nemen teksten m.b.t. ANVR-Reizigersvoorwaarden, SGR (of andere garantiestelling), Calamiteitenfonds, Keurmerk Touringcarbedrijf (indien van toepassing), Verantwoord toerisme en Bestrijding seksuele uitbuiting van kinderen. Deze teksten, ook in het Engels,  vind je onder 'Verplichte teksten reisgidsen/websites'.

5. Adviesteksten bevestiging van boekingen
Wij adviseren nadrukkelijk gebruik te maken van de door ANVR opgestelde adviesteksten:
- Bevestigingsteksten m.b.t. Reisvoorwaarden (als -zakelijk- organisator, doorverkoper)
- Bevestigingsteksten m.b.t. Boekingsvoorwaarden, evt. aangevuld met GRA-voorwaarden (als bemiddelaar/handelaar)
Je voldoet hiermee aan de (Europese) wettelijke verplichting de klant te informeren over de basisrechten bij een pakketreis of een gekoppeld reisarrangement en aan de verplichting te verwijzen naar de relevante (Nederlandse) wettekst.
Maak je gebruik van eigen teksten op de boekingsbevestiging c.q. factuur?
Verwijs dan tenminste daarin naar de basisrechten zoals opgenomen op www.anvr.nl.     

Controleren
De ANVR gaat vanaf het moment dat je de link naar het certificaat hebt ontvangen nog actiever leden controleren op deze en andere criteria. Feitelijk niets nieuws, maar we willen zo jaarlijks checken of jij als reisondernemer nog steeds voldoet aan wat je de consument belooft en dus het certificaat mag voeren.

Wij gaan er vanuit dat jij binnenkort met dit bedrijfscertificaat, het eenduidige logo en de juiste voorwaarden de consument een stuk extra zekerheid en vertrouwen kan bieden.
Tel daarbij op jouw  professionele en klantvriendelijke advies en een goed te boeken reisproduct, en de klant heeft een prachtige reis.