Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Intranet

Skip Navigation LinksDaling boekingen zet door in september

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Daling boekingen zet door in september

Dinsdag 29 oktober 2019
Ook de maand september laat, na augustus, een daling zien van het aantal boekingen. De ANVR/GfK-steekproef, die is gehouden onder meer dan 50.000 consumenten, geeft aan dat er in de maand september 5% minder boekingen zijn genoteerd dan in diezelfde maand een jaar eerder.

​Vooral de verre bestemmingen laten in de maand september een teruggang zien in boekingen. Met uitzonderling van Azië (+4%) is de populariteit voor andere niet EU-bestemmingen gedaald; zij noteren tussen de 10 en 20% minder boekingen dan verleden jaar in de septembermaand.
Bij de Europese landen verandert in september niet zo heel veel. Duitsland plust op de eerste plaats met +2%, terwijl vervolgens Spanje -2% minder boekingen noteert en Frankrijk gelijk staat met verleden jaar deze maand. Een positieve uitzondering is er voor Oostenrijk en Italië, die het aantal boekingen in september ten opzichte van verleden jaar die maand zien stijgen. Oostenrijk met maar liefst +44% en Italië met +12%. Het Verenigd Koninkrijk en Ierland kijken in vergelijk met vorig jaar de maand september nu ook aan tegen een achterstand (-12%).
Deze en meer resultaten van september 2019 kun je nalezen onder ANVR/GfK Boekingsmonitor.