Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Intranet

Skip Navigation LinksBen jij al klaar voor de WAB? Hebben al jouw medewerkers een schriftelijke arbeidsovereenkomst?

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Ben jij al klaar voor de WAB? Hebben al jouw medewerkers een schriftelijke arbeidsovereenkomst?

Maandag 4 november 2019
Op 1 januari a.s. treedt de Wet Arbeidsmarkt in Balans in werking. Alle werkgevers krijgen daarmee te maken: dus ook ondernemers in reizen. Er verandert behoorlijk wat: we besteden de komende weken steeds aandacht aan een verandering in het ANVR Nieuws. Deze keer gaat het om de ww-premiedifferentiatie en het belang te checken of je van al je werknemers eigenlijk wel een schriftelijke arbeidsovereenkomst in het dossier hebt zitten.

Vanaf 1 januari 2020 wordt de hoogte van de WW-premie bepaald op basis van de aard van de arbeidsovereenkomst. De hoogte van de premies worden jaarlijks vastgesteld en zijn voor 2020 door het Ministerie van SZW bepaald op 2,94% (laag) en 7,94% (hoog). Het verschil tussen laag en hoog is fors, dus de moeite waard te kijken of je als werkgever aan de voorwaarden van het lage tarief voldoet!

Wanneer betaal ik de lage WW-premie?
Eén van de doelen van de overheid met deze wetgeving is het stimuleren van het aanbieden van vaste contracten. Uitgangspunt is dan ook dat je alleen een lage WW-premie betaalt als je met je werknemer een schriftelijke arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd hebt gesloten. Het mag dan niet om een oproepovereenkomst gaan (bij een oproepovereenkomst betaal je altijd het hoge tarief, ook als die voor bepaalde tijd is).

Ok, wat is dan een oproepovereenkomst?
Er is sprake van een oproepovereenkomst als je de omvang van de arbeid niet hebt vastgelegd in een vast aantal uren per week, maand of jaar. Of als je met de werknemer hebt afgesproken dat zij (of hij) geen recht op loon heeft als zij de overeengekomen arbeid niet verricht.

En wanneer betaal ik dan de hoge premie?
Eigenlijk is het simpel: als je niet in aanmerking komt voor de lage WW-premie, dan betaal je de hoge premie. Dan gaat het dus om drie groepen:
- alle werknemers met een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd;
- alle werknemers zonder schriftelijke arbeidsovereenkomst;
- alle werknemers met een oproepovereenkomst.
 
Het is wetgeving, dus er zijn vast uitzonderingen?
Klopt, er zijn drie uitzonderingen op de hoofdregel. In dat geval betaal je altijd de lage WW-premie:
- als je als werkgever met een BBL-leerling een praktijk- en arbeidsovereenkomst sluit;
- als je als werkgever een arbeidsovereenkomst voor maximaal 12 uur per week sluit met een werknemer jonger dan 21 jaar
- over uitkeringen op grond van werknemersverzekeringen (WW, ZW, WIA, WAO, WAZO).

Dit zijn de belangrijkste zaken om te weten over ww-premiedifferentiatie.
In een volgend ANVR-nieuwsbericht gaan we in op een aantal nalevingsaspecten en de gevolgen als je je niet aan de wetgeving houdt.

Voor meer vragen over het onderwerp kun je contact opnemen met Frank Radstake, verantwoordelijk voor Sociaal Beleid bij de ANVR, via fradstake@anvr.nl.