Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksANVR biedt CO2-compensatiemogelijkheden samen met South Pole

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
ANVR biedt CO2-compensatiemogelijkheden samen met South Pole

Donderdag 7 november 2019
Als we de schoonheid van vakantiebestemmingen ook voor toekomstige generaties willen behouden, moeten we groener reizen. Dit betekent dat de CO2-uitstoot omlaag moet. Een groot gedeelte van de CO2-uitstoot van reizigers is moeilijk te verminderen maar compenseren kan wel. De ANVR biedt in samenwerking met South Pole de mogelijkheid de CO2-uistoot van je reizen te compenseren.

Door te compenseren help je om ergens anders op de wereld dezelfde hoeveelheid CO2 te voorkomen of te reduceren. Dit kan door het ondersteunen van projecten die dankzij financiële steun CO2-uitstoot kunnen vermijden. Niet alleen wordt er dankzij het project CO2-uitstoot vermeden, maar er worden ook nieuwe banen gecreëerd, de levensomstandigheden verbeterd en de natuur beschermd. Met CO2-compensatie doe je iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking.

Het ANVR-initiatief maakt het voor iedere reisorganisatie mogelijk om bij te dragen aan het compenseren van de CO2-uitstoot van reizen door gezamenlijk CO2-compensatie in te kopen waardoor de prijs veel lager wordt. South Pole is als CO2-partner gekozen omdat we klimaatprojecten tegen een goede prijs aanbieden en zelf projecten ontwikkelen. ANVR heeft als doel dat de CO2-uitstoot van de hele reis gecompenseerd wordt zodat de vakantie geen negatieve impact heeft op het klimaat en dat reisorganisaties dit inclusief voor alle reizigers en in alle reizen opnemen.

Samen met al meer dan 20 bedrijven in de reisbranche worden drie projecten ondersteund.

Het schone kookovens project in Rwanda. Door de verspreiding van innovatieve kooktoesteltechnologie onder de gemeenschappen in Rwanda, komt dit project het milieu ten goede evenals een gezondere leefomgeving. Dankzij dit project wordt er ruim 140.000 ton CO2-uitstoot per jaar vermeden.

                         Rwanda.jpg

Het zonne-energieproject in Thailand. De zonnepanelen van het Siam project in Thailand wekken per jaar gemiddeld 148.477 MWh groene stroom op waardoor ongeveer 80.000 ton CO2-uitstoot per jaar wordt vermeden.

            Thailand.jpg

Het windenergieproject in Taiwan. Dit windproject wekt met zijn 19 windturbines op een duurzame manier energie op, waardoor er minder brandstoffen geïmporteerd en verbrand hoeven te worden. Het project levert groene stroom aan meer dan 30.000 huishoudens en vermijdt ruim 110.000 ton CO2-uitstoot per jaar.

           Taiwan.jpg
Wil je meer weten over de mogelijkheid om je CO2-uitstoot te compenseren? Neem dan contact op met Mylene Zambon via South Pole (m.zambon@southpole.com). 

Op het ledendeel van www.anvr.nl vind je extra informatie over co2-compensatie en antwoorden op ledenvragen.