Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Intranet

Skip Navigation LinksIATA-deelnemers: controleer betalingsfrequentie!

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
IATA-deelnemers: controleer betalingsfrequentie!

Donderdag 28 november 2019
In Nederland is er een unieke regeling afgesproken tussen luchtvaartmaatschappijen en IATA agenten, dat de betaalfrequentie bilateraal overeengekomen kan worden in afwijking van de standaard betaalfrequentie voor Nederland (2x per maand). Let op! Een hogere betaalfrequentie van 4x per maand heeft de instemming nodig van beide partijen.

De ANVR heeft van verschillende agenten vernomen, dat door de invoering van IBSP op 1 september 2019 enkele luchtvaartmaatschappijen de betalingsfrequentie eenzijdig hebben verhoogd. Dit is vanzelfsprekend niet toegestaan. Wij adviseren je dan ook te onderzoeken of er in BSPlink wijzigingen hebben plaatsgevonden onder "VARIABLE REMITTANCE" en je ervan te verzekeren dat er voor iedere wekelijkse betaling (Frequency = 1) goedkeuring is gegeven.

De ANVR heeft voorts bij enkele agenten geconstateerd dat de RHC (Remittance Holding Capacity) niet goed is berekend. De berekening hiervoor is (door de variabele remittance) overigens best ingewikkeld.  Dit leidt  (bij beperkte omzetschommelingen) niet tot een acuut probleem, maar goed is het niet. De ANVR heeft dit bij IATA aangekaart. IATA Madrid zoekt dit nu uit. 

airlines.jpg