Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksOproep leden consultatie Omgevingsraad Schiphol

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Oproep leden consultatie Omgevingsraad Schiphol

Maandag 12 november 2018
Aan àlle ANVR 'ondernemers in reizen' en medewerkers, Of het nu gaat over luchthaven Lelystad of de verdere ontwikkeling van Schiphol na 2020; vliegen staat onder druk. Actiegroepen, omwonenden en milieuorganisaties verzetten zich tegen het vliegen vanaf Lelystad of tegen een uitbreiding van Schiphol na 2020. ANVR neemt deze bezwaren serieus.

​Een duurzame ontwikkeling van de luchtvaart is voor  ANVR essentieel. Wij willen namelijk ook voor volgende generaties reizen boeken. Anders dan tien jaar geleden verzetten wij ons niet tegen het invoeren van een vliegbelasting. Het is wel van belang om de belasting voor iedereen te laten gelden en opbrengsten ten goede te laten komen aan verduurzaming van de luchtvaart.
Wij staan daarnaast voor een gematigde en selectieve groei van Schiphol en de regionale luchthaven incl. Lelystad, waarbij lawaaiige en onzuinige vliegtuigen moeten worden belast en koplopers support verdienen. Tenslotte geloven wij dat leisure- en zakenvervoer elkaar aanvullen, elkaar nodig hebben en niet los van elkaar moeten worden getrokken.  

Het kabinet heeft de Omgevingsraad Schiphol (voorheen bekend als de Alderstafel) om advies gevraagd over de ontwikkeling van Schiphol in de periode 2020 - 2030. Via een internetconsultatie kunnen belangstellenden reageren.

ANVR vraagt je nadrukkelijk dit te doen.
Wij vinden het belangrijk dat jij en jouw klanten ook na 2020 kunnen vliegen vanaf Schiphol ongeacht of dit nu voor een zakenreis is of voor vakantie. Indien alleen actiegroepen, omwonenden en milieuorganisaties reageren, ontstaat een onevenwichtig beeld van wat belangstellenden denken over Schiphol. De stem van gebruikers van de luchthaven, maar óók van de mensen wiens werk samenhangt met het kunnen vliegen vanaf Schiphol, is net zo belangrijk!
Jij hebt dus óók alle recht om te reageren en je standpunt duidelijk te maken.

Hoe doe je dat?  
Ga naar  https://www.omgevingsraadschiphol.nl/geef-uw-mening/
Onderaan vind je de knop 'Reageren'. Geef vervolgens jouw mening op een 10-tal vragen.
Wij geloven niet in een standaard voorbeeldreactie; de kracht ligt 'm juist in je eigen woorden.
Natuurlijk mag je ook een algemene reactie geven, dat heeft de ANVR ook gedaan. Maar hoe je ook reageert, kies vooral je eigen woorden.

De consultatie sluit op 20 november dus wacht niet te lang en help ons, de reisbranche, je eigen onderneming en jouw reizigers, zodat we ook na 2020 vliegreizen kunnen blijven verzorgen.  

Alvast dank en met vriendelijke groet,

Frank Oostdam
Directeur ANVR

Klik op Suggesties en op reactie die de ANVR heeft geschreven voor het lezen van betreffende informatie.


onderwerpen