Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Intranet

Skip Navigation LinksSouth African Airways in "business rescue"

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
South African Airways in "business rescue"

Donderdag 5 december 2019
South African Airways (SA) heeft aangekondigd over te gaan naar "business rescue". Dit lijkt op een vergelijkbare procedure als de Chapter 11 in de VS.

               SAA.jpg
De business rescue beoogt de rehabilitatie van een bedrijf dat "financieel in nood verkeert" te vergemakkelijken door te voorzien in:

  • het tijdelijke toezicht op het bedrijf en het beheer van zijn zaken en eigendom door een bedrijfsreddingswerker,
  • een tijdelijk moratorium (" verblijf ") op de rechten van eisers jegens de onderneming of met betrekking tot eigendommen in haar bezit en de ontwikkeling en implementatie (indien goedgekeurd) van een bedrijfsreddingsplan om de onderneming te redden door herstructurering van haar activiteiten, eigendommen, schulden, zaken, andere verplichtingen en eigen vermogen.

Het business rescue proces biedt het bedrijf de gelegenheid om zijn zaken te reorganiseren en te herstructureren, en om een betalingsregeling met zijn crediteuren te structureren, terwijl tegelijkertijd banen worden gespaard (een van de belangrijkste overwegingen van de wet) en het bedrijf de mogelijkheid biedt om verder te handelen als een economisch bijdragende entiteit. "

Hierbij tref je de berichtgeving aan van onze collega's van Association of Southern African Travel Agents (ASATA) die wij met de ANVR-leden mogen delen.