Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Intranet

Skip Navigation LinksToch akkoord over pensioenpremie bereikt!

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Toch akkoord over pensioenpremie bereikt!

Vrijdag 6 december 2019
ANVR heeft gisteren met de vakbonden op het allerlaatste moment afgesproken dat de pensioenpremie in 2020 toch NIET gaat stijgen en ongewijzigd op 25,3% blijft. De franchise blijft ongewijzigd en het maximum pensioengevend salaris stijgt met 2%.

​"We zijn blij met de opstelling van de vakbonden in dit dossier. En vanzelfsprekend ook tevreden dat werkgevers en werknemers de komende jaren niet nog wwer meer hoeven te betalen voor hun pensioen. Zelfs in het meest gunstige geval zouden de kosten met 13% zijn gestegen. Dat had ook betekend dat werknemers er per 1 januari a.s. netto op achteruit zouden zijn gegaan. Daar zit natuurlijk helemaal niemand op te wachten. Nadeel is wel dat het jaarlijkse opbouwpercentage in 2020 daalt van 1,6% naar 1,4%. Van die daling merk je als werknemer nu nog niks, maar straks wel als je met pensioen gaat. Het blijft dus belangrijk dat we de gesprekken over toekomstig pensioen voor de reisprofessionals voorzetten met de vakbonden. Daar gaan we dan ook op heel korte weer mee verder. Dan komt ook het cao-dossier vanzelfsprekend weer aan de orde", zegt Frank Radstake, cao-onderhandelaar namens de ANVR. 

Reisondernemingen zijn op basis van de wettelijke verplichtstelling aangesloten bij Reiswerk Pensioenen en worden rechtstreeks geïnformeerd door het pensioenfonds over de premie voor 2020.

Voor meer vragen kun je contact opnemen met Frank Radstake via fradstake@anvr.nl.