Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Intranet

Skip Navigation LinksBuskeurmerk SKTB houdt op te bestaan: wat betekent dat voor de ANVR-bustouroperator?

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Buskeurmerk SKTB houdt op te bestaan: wat betekent dat voor de ANVR-bustouroperator?

Donderdag 12 december 2019
Naar vandaag bekend is geworden heeft het bestuur van de Stichting Keurmerk Touringcarbedrijf eind vorige week besloten die stichting per 1 januari 2020 op te heffen. Touringcarbedrijven die willen werken voor ANVR-(bus-) touroperators moeten conform het huishoudelijk reglement van de ANVR of deelnemer zijn van SKTB, of beschikken over een ISO 9001 certificering, aangevuld met een eigenverklaring betreffende de aanvullende bovenwettelijke eisen die de ANVR aan hen stelt.

​"Wij zijn nou niet meteen verrast dat stichting heeft besloten ermee op te houden, dat zat er al jaren aan te komen, maar natuurlijk wel dat dit op zulk korte termijn wordt besloten. Inhoudelijk zal er naar onze inschatting waarschijnlijk niet zoveel veranderen", zegt Frank Radstake, bij de ANVR verantwoordelijk voor busvakantie-gerelateerde zaken. "Het is wel duidelijk dat we de eisen in het huishoudelijk reglement en de gedragscode van de ANVR op heel korte termijn zullen moeten gaan aanpassen. Aangezien de vereniging Busvervoer Nederland de eisen van de SKTB heeft geïncorporeerd in haar lidmaatschapsvoorwaarden, lijkt het me logisch dat we de eis deelnemer te zijn van SKTB zullen vervangen lid te zijn van Busvervoer Nederland. Daar gaan we de komende dagen wel nog even goed op studeren. We willen er natuurlijk wel voor zorgen dat er voor ANVR-bedrijven geen problemen ontstaan door dit besluit".

Voor de ANVR bustouroperators die werken met touringcarbedrijven die hebben aangetoond te voldoen aan de eigen ANVR-eisen verandert hierdoor helemaal niets. Zij kunnen met deze bedrijven blijven werken. 

Een eventueel noodzakelijke aanpassing van het ANVR huishoudelijk reglement zal worden geagendeerd voor de Algemene Ledenvergadering van de ANVR op 9 januari 2020.