Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Intranet

Skip Navigation LinksExtra informatie Insolventie Adria Airways

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Extra informatie Insolventie Adria Airways

Dinsdag 24 december 2019
De ANVR heeft in verband met de onduidelijkheid bij het indienen van claims op de boedel van Adria Airways contact opgenomen met de betreffende rechtbank en de curator met een aantal vragen over het indienen van de claims. Inmiddels hebben wij van de curator bericht ontvangen met aanvullende informatie. Deze kun je hieronder lezen.

  • Claims moeten worden ingestuurd per normale post.
  • De claims dienen uiterlijk 3 januari 2020 in het bezit te zijn van de rechtbank. Claims ontvangen na deze datum zullen worden afgewezen.
  • Alle claims moeten ingediend worden in de Sloveense taal. Bijlagen die de claim ondersteunen mogen wel in de Engelse taal worden aangeboden.
  • Claims moeten ingediend worden in de naam van de agent of de passagier. Als je de claim instuurt als agent (=crediteur), dan adviseren wij je hierbij wel duidelijk te maken waarop deze claim is gebaseerd. Dit kan bijvoorbeeld zo zijn omdat je op basis van je algemene voorwaarden verplicht bent de reiziger schadeloos te stellen (pakketreisovereenkomst). Als het alleen een los vliegticket betreft, dan kun je een akte van cessie toevoegen.

IHieronder stellen wij de documenten beschikbaar die van de curator zijn ontvangen:

Voor meer informatie kun je via e-mail contact opnemen met het secretariaat luchtvaart, luchtvaart@anvr.nl