Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Intranet

Skip Navigation LinksCollectieve aansprakelijkheidsverzekering voor reisagenten verlengd met 2 jaar

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Collectieve aansprakelijkheidsverzekering voor reisagenten verlengd met 2 jaar

Dinsdag 24 december 2019
De ANVR heeft de collectieve aansprakelijkheidsverzekering voor reisagenten kunnen verlengen voor een periode van 2 jaar tegen vrijwel ongewijzigde voorwaarden. Dit betekent dat reisagenten voor de komende 2 jaar kunnen blijven profiteren van de huidige lage premie.

​De exacte hoogte van de premie wordt berekend aan de hand van de omzetgegevens van de deelnemende reisagenten en tegelijkertijd met de ANVR-contributie gefactureerd. De premie voor individuele bedrijven is op dit moment nog niet bekend maar zal naar verwachting niet hoger maar lager worden.

Met de verzekeraar is in de afgelopen maanden stevig onderhandeld over de voorwaarden van aansprakelijkheidsverzekering. De inzet was een contract voor 2 jaar. Uiteindelijk zijn de volgende afspraken gemaakt.
- de polis wordt ongewijzigd verlengd met 24 maanden
- Aanpassing is (in theorie per 1/1/21) mogelijk indien het schadeverloop tot 15/9/20 heel slecht is
- "Slecht" betekent dat de schade hoger is dan 60% van de jaarpremies van de afgelopen 10 jaar.
Wij verwachten dus ook voor 2021 een ongewijzigde premie.  

De resultaten zijn afgelopen week voorgelegd en besproken in het ANVR Retailoverleg. De premievoorwaarden worden begin 2020 op de ANVR-website geplaatst.
De factuur voor deze collectieve verzekering wordt in maart tegelijkertijd met de ANVR contributienota aan de deelnemers verzonden. De facturering van de verzekering is het bewijs van deelname.