Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksBosbranden Australië: calamiteit vastgesteld

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Bosbranden Australië: calamiteit vastgesteld

Dinsdag 7 januari 2020
De Calamiteitencommissie heeft voor de bosbranden in Australië een calamiteit en uitkeringsvatbare situatie vastgesteld.

​De Calamiteitencommissie heeft naar aanleiding van de bosbranden in Australië op 3 januari 2020 de volgende besluiten genomen:

- Vaststelling van een calamiteit op 2 januari 2020 voor die plaatsen in New South Wales, Australië die werden getroffen door bosbranden, als gevolg waarvan de noodtoestand werd uitgeroepen en de overheid startte het kustgebied te evacueren.

-  Vaststelling van een uitkeringsvatbare situatie met ingang van 2 januari 2020 voor die plaatsen in New South Wales, Australië waar aan het fonds deelnemende reisorganisatoren als gevolg van deze calamiteit niet langer in staat waren hun verplichtingen uit de reisovereenkomst na te komen.

Aan de hand van de feitelijke situatie zoals deze telkens door de betrokken deelnemende reisorganisatoren wordt gegeven zal door het bureau van het Calamiteitenfonds worden vastgesteld of, en zo ja waar en tot wanneer sprake was van een uitkeringsvatbare situatie.

Lees het volledige bericht en uitvoeringsinstructie van het Calamiteitenfonds bij de landeninformatie van Australië (Calamiteitenfonds) of op de website van het Calamiteitenfonds.