Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksFilipijnen - orkaan Phanfone - calamiteit vastgesteld

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Filipijnen - orkaan Phanfone - calamiteit vastgesteld

Dinsdag 7 januari 2020
De Calamiteitencommissie heeft voor de orkaan Phanfone in de Filipijnen een calamiteit en uitkeringsvatbare situatie vastgesteld.

​De Calamiteitencommissie heeft voor orkaan Phanfone en de Filipijnen de volgende besluiten genomen:

  • Vaststelling van een calamiteit op 25 december 2019 voor die delen van de Filipijnen die werden getroffen door de passage van orkaan Phanfone;
  • Vaststelling van een uitkeringsvatbare situatie van 26 tot en met 28 december 2019 voor die gebieden op de Filipijnen waar de aan het fonds deelnemende reisorganisatoren als gevolg van genoemde calamiteit niet langer in staat waren hun verplichtingen uit de reisovereenkomst na te komen.

Aan de hand van de feitelijke situatie zoals deze telkens door de betrokken deelnemende reisorganisatoren wordt gegeven zal door het bureau van het Calamiteitenfonds worden vastgesteld of, en zo ja waar en tot wanneer sprake was van een uitkeringsvatbare situatie.

Lees het volledige bericht en uitvoeringsinstructie van het Calamiteitenfonds bij de landeninformatie over de Filipijnen (Calamiteitenfonds) of op de website van het Calamiteitenfonds.