Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksBoekje '50x Nederlandse reiswereld, een kleine geschiedenis' ook voor jou!

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Boekje '50x Nederlandse reiswereld, een kleine geschiedenis' ook voor jou!

Woensdag 15 januari 2020
Tijdens de opening van de 50e Vakantiebeurs, woensdag 15 januari in Utrecht, heeft Frank Oostdam het door ANVR verzorgde boekje '50x Nederlandse reiswereld, een kleine geschiedenis' overhandigd aan de burgemeester van Utrecht. Maar natuurlijk willen wij jullie -onze leden, business partners en ZRA's- dit pareltje niet onthouden.

De ANVR heeft -zoals eerder vermeld in het ANVR Nieuws- afgelopen jaar een begin gemaakt met het vastleggen van haar geschiedenis, tegen de achtergrond van de ontwikkelingen in Nederland en de wereld die invloed hebben (gehad) op het uitgaand toerisme.
Gelukkig kunnen we nog steeds een beroep doen op de vele personen die enthousiast verhalen over de geschiedenis en zelfs nog bij de oprichting in 1966 aanwezig waren.
Dank aan al deze mensen, niet alleen voor de informatie, maar ook voor al het interessante (beeld)materiaal wat zij ter beschikking hebben gesteld.

Dit boekje, verzameld en geschreven door historicus Wilbert Schreurs die dit eerder deed voor de reclamebranche, is niet het 'eindpunt' van de vastgelegde reisgeschiedenis, maar we hopen slechts een tussenstop. Uiteindelijk willen we komen tot een archief waar ANVR-leden, studenten, media en belangstellenden terecht kunnen om de ontwikkelingen van het reizen & toerisme te bekijken. Dus wie weet hoor je in de nabije toekomst weer van ons!

Helaas is de gedrukte oplage beperkt en kunnen we de komende weken alle leden, Business partners en ZRA's slechts één of twee exemplaren toesturen.
Maar wil jij dit boekje ook graag bekijken en lezen, en zien hoe reizen & toerisme zich heeft ontwikkeld? Kijk dan op www.anvr.nl onder Publicaties - Reiswereld.
Wij wensen je veel leesplezier met deze 'kleine geschiedenis' van jouw reissector!