Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksBrexit en 31 januari 2020

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Brexit en 31 januari 2020

Donderdag 23 januari 2020
Het VK neemt 31 januari 2020 officieel afscheid van de EU. Materieel verandert er echter voor het reizen van/naar het VK vrijwel niks. maar de onderhandelingen worden wel gestart over de definitieve voorwaarden voor de Brexit. Dit moet in 2020 (dus nog 11 maanden) zijn afgerond.

Brexit.jpg 

Eind december heeft het parlement in de UK ingestemd met een wet die het vertrek van het VK uit de EU regelt. Eerdere wetsvoorstellen (om dit te regelen) werd steeds geblokkeerd, waarna de EU diverse malen het VK uitstel verleende voor uittreding.
De wet waarmee nu is ingestemd, betekent dat het VK per 31 januari officieel afscheid neemt van de EU. Materieel betekent dit voor het reizen van EU burgers naar/vanuit het VK verder niets aangezien de huidige regels en verhoudingen voorlopig ongewijzigd blijven. Het meest recente advies van de Britse regering  stelt overigens wel dat Britse reizigers die van plan zijn om na 31 januari de EU te bezoeken, een paspoort moeten hebben met nog minstens zes maanden geldigheid.

In de VK Brexit-wet is tevens opgenomen dat het VK de overgangsperiode niet kan verlengen na 2020. Dit betekent dat er dus nog 11 maanden zijn om met de EU tot overeenstemming te komen over de voorwaarden waarop het VK uit de EU stapt.
Lees voor meer informatie het  ANVR White paper over Brexit