Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksANVR zet zich in voor het internationaal plastic initiatief

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
ANVR zet zich in voor het internationaal plastic initiatief

Dinsdag 28 januari 2020
De Wereld Toerisme Organisatie (UNWTO) lanceert samen met het Milieuprogramma van de Verenigde Naties en de Ellen MacArthur Foundation het ‘Global Tourism Plastics Initiative’. Dit initiatief wil wereldwijd plastic afval op vakantiebestemmingen reduceren.

​Al eerder is de Nederlandse Plastic Pledge ondertekend door 180 bedrijven en organisaties uit de toerismesector. Nu wordt onder leiding van de UNWTO dit initiatief internationaal uitgebreid. Samen met MVO Nederland, brancheorganisatie ANVR en de bij haar aangesloten toeristische bedrijven wordt gewerkt naar concrete doeken en een roadmap voor de toekomst.

ANVR maakt deel uit van de internationale Adviescommissie door kennis te delen en praktische maatregelen te ontwikkelen om uiteindelijk samen met haar aangesloten reisbedrijven het wereldwijde plastic op vakantiebestemmingen tegen te gaan. "Geweldig om te zien hoe dit Nederlandse initiatief uit de reissector nu internationaal gaat doorbreken. De ANVR blijft MVO Nederland uiteraard ondersteunen om er een succesvol wereldwijd toerisme initiatief van te maken", zo reageert Frank Oostdam, directeur ANVR, op het nieuws.

Meer informatie:

Ledeninformatie plasticvrije vakanties

Bekijk filmpje

Overige informatie leidende organisaties:

https://www.oneplanetnetwork.org/sustainable-tourism/global-tourism-plastics-initiative

https://www.oneplanetnetwork.org/sustainable-tourism

http://www.unenvironment.org

https://www.unwto.org/ 

https://www.ellenmacarthurfoundation.org/

https://www.newplasticseconomy.org/projects/global-commitment