Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksNogmaals: BTW over annuleringskosten

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Nogmaals: BTW over annuleringskosten

Woensdag 29 januari 2020
ANVR heeft eerder bericht dat annuleringskosten mogen worden gezien als schadevergoeding waarover geen BTW is verschuldigd. In de praktijk blijkt niet iedere belastinginspecteur deze mening te delen. Wij ontvangen graag bericht van leden die tegen dit probleem aanlopen.

In het  ANVR-bericht van 1 juli 2019 hebben wij de leden geïnformeerd over BTW en annuleringskosten. Kortweg adviseren wij reisondernemingen dat er sprake is van een schadevergoeding en dat de annuleringskosten zodoende niet onderworpen zijn aan btw-heffing.  Dit standpunt is niet nieuw of anders dan in de afgelopen jaren gehanteerd.

Wij hebben geconstateerd dat niet door elke belastinginspecteur een gelijkluidend standpunt wordt ingenomen. Het is voor jou en ons van groot belang om te weten of er in meer dan één regio door de belastingdienst een afwijkend standpunt wordt ingenomen.

Indien je problemen ondervind bij de belastingcontrole t.a.v. de annuleringskosten en BTW afwijkend van het bovengenoemde standpunt, verzoeken wij dit te melden via ledeninfo@anvr.nl.