Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksTravelscan: zomer eindigt op +0,8%

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Travelscan: zomer eindigt op +0,8%

Woensdag 14 november 2018
Zomer 2018 gaat de boeken in met +0,8% ten opzichte van vorig jaar zomer. De zomerboekingen ín de maand oktober eindigen met -0,8% iets onder het niveau van vorig jaar oktober, omdat de aantallen weinig invloed meer hebben op de totale ontwikkeling.

De comeback van Turkije is een belangrijke ontwikkeling. Met een groei deze zomer van 32,8% is deze bestemming duidelijk weer terug. Frankrijk (-10,3%) en Spanje, dat ondanks de -8% nog steeds de lijst als meest populaire bestemming aanvoert, leveren deze zomer in. De Nederlandse Antillen waren deze zomer zeer in trek en noteerde een groei van +11,5%. 

De boekingen voor winter 18/19 lopen nog iets achter. Tot en met oktober zijn er zo'n 600.000 boekingen gemaakt (-0,7%), maar bleven de boekingen ín de maand oktober met -4,6% achter ten opzichte van een jaar eerder.  Vooral de winterzonbestemmingen Nederlandse Antillen (+4,3%), Egypte (+33,3%) en Kaap Verdië (+4,3%) zijn bij boekingen in de maand oktober favoriet. Oostenrijk en Italië zijn tot op heden beter geboekt dan vorig jarig (resp. +5,6% en +13%), maar beide bestemmingen werden in de maand oktober minder geboekt dan dezelfde maand vorig jaar.

Voor meer gedetailleerde cijfers en grafieken van zomer- en winterboekingen zie de downloads bij ANVR GfK Travelscan.
Deze meer uitgebreide grafieken zijn alléén beschikbaar voor ANVR-leden (niet voor de Business partners).