Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksMalev-claim agenten: Let op: informatiebrief via ECTAA

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Malev-claim agenten: Let op: informatiebrief via ECTAA

Maandag 24 februari 2020
Afgelopen vrijdag hebben Agenten met een Malev-claim een mail van ECTAA ontvangen. Het verzoek is dit binnen 8 dagen voor akkoord terug te zenden. Indien je wel een claim hebt, maar de mail niet ontvangen, laat het ons even weten.

In 2014 zijn de Europese reisbrancheorganisaties, verenigd in ECTAA, een rechtszaak gestart. Het doel was om refunds van Malev die werden beheerd door IATA, terug te krijgen. In 2018 heeft de rechtbank in Amsterdam beslist om 72% van de agenten claim toe te wijzen. De partij die de claim op de door IATA beheerde gelden van de curator had gekocht, ging hiermee niet akkoord. Daarnaast moesten er rekenfouten worden gecorrigeerd. Alle partijen gingen daarop in beroep.
Na een lange procedure is er nu overeenstemming tussen alle partijen over terugbetaling van de Malev tegoeden. IATA kan nu de uitbetaling aan de agenten doen. Hiervoor is uw toestemming nodig.
De uitbetaling gebeurt in 2 delen. Eerst zal 61,34% van de claim worden uitbetaald. Dit is lager dan wat de rechtbank heeft besloten in verband met reken/advocaatkosten. Aan de agenten, die niet aan het proces hebben deelgenomen, moet dit eveneens worden aangeboden. Niet alle gelden kunnen (door stopzetting/faillissement e.d.) aan die agenten worden betaald. Wat niet uitbetaald kan worden zal na een jaar alsnog onder de overige agenten worden verdeeld.
Via ECTAA heb je afgelopen vrijdag een uitgebreidere brief ontvangen, waarmee je akkoord moet gaan.

De gemaakte afspraken zijn niet in alle opzichten ideaal. Het is echter het beste wat we hebben kunnen bereiken. Het alternatief is nog jaren procederen met een onzekere uitkomst. Als je niet reageert of niet akkoord gaat, dan haalt ECTAA je uit het bestand van deelnemende agenten.

Wij hopen met deze aanpak de case definitief te kunnen sluiten. Bij vragen, graag een mail naar luchtvaart@anvr.nl.