Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksTip: waardevolle website met maatregelen per land t.a.v. coronavirus

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Tip: waardevolle website met maatregelen per land t.a.v. coronavirus

Dinsdag 3 maart 2020
Diverse landen nemen op dit moment maatregelen ter beperking van de verspreiding van het Coronavirus. Reizigers die op reis gaan kunnen hiermee geconfronteerd worden.

​Op deze website tref je per land actuele maatregelen aan, die overigens niet alleen toezien op de situatie van Corona.

Op 2 maart jl. is bijvoorbeeld aanvullende informatie geplaatst over Turkije, Bahrein en Maleisië.  


LET OP: de voorwaarden per land kunnen dagelijks veranderen. Check dus regelmatig (ook) deze website. De website van het Ministerie van Buitenlandse zaken is wat betreft de door landen gestelde eisen m.b.t. corona nadrukkelijk niet in alle gevallen actueel.

Hoe zit het ook alweer?
Reisorganisaties moeten klanten  voorafgaand aan het sluiten van een reisovereenkomst informeren over de algemene visa en gezondheidsinformatie van een land.
In de Wet staat onder art. 502 lid f) dat de TO bij boeken de volgende info moet geven:
algemene informatie betreffende paspoort- en visumverplichtingen in het land van bestemming, waaronder de bij benadering benodigde termijn voor het verkrijgen van een visum en informatie over de daar geldende formaliteiten op gezondheidsgebied;

De klant heeft zelf ook een verantwoordelijkheid in deze. Art 2.5 van de ANVR reizigersvoorwaarden meldt: "Je blijft zelf …(…)…verantwoordelijk om bij de betrokken autoriteiten aanvullende informatie in te winnen over paspoorten en visaverplichtingen en je moet ook tijdig voor vertrek nagaan of de eerder verkregen informatie intussen niet is gewijzigd.


Ook art 3.1 van de ANVR Reisvoorwaarden stelt onder meer: " Je verstrekt tijdig voor het sluiten van de overeenkomst alle gegevens over jezelf en de door jou aangemelde reizigers die van belang kunnen zijn voor het sluiten of de uitvoering van de overeenkomst."