Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksOranje of rood; reizen of annuleren: reisadvies Corona

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Oranje of rood; reizen of annuleren: reisadvies Corona

Woensdag 4 maart 2020
Reisadviezen -voor gebieden waar Corona voorkomt- worden regelmatig aangepast door Buitenlandse Zaken; deze zijn al of niet geadviseerd door RIVM. De Nederlandse ANVR-reisorganisaties nemen deze adviezen ter harte en passen zo nodig hun reizen aan of geven de mogelijkheid tot annuleren en/of omboeken. Wat betekenen de laatste adviezen voor de reiziger en de reisorganisaties?

De rode kleur die gebruikt wordt door Buitenlandse Zaken is duidelijk: de reisorganisatie biedt reizen naar deze gebieden niet aan en reeds geboekte reizen worden door de reisorganisatie geannuleerd.
Bij een gebied of bestemming met de kleur oranje dient de reiziger contact op te nemen met de reisorganisatie om samen te bekijken of deze reis doorgang kan vinden, aangepast of geannuleerd moet worden.

De ANVR adviseert de reisorganisaties het reisadvies van Buitenlandse Zaken, mede ingegeven door RIVM, nadrukkelijk mee te laten wegen bij de beoordeling of een reis nog uitgevoerd kan of moet worden.
Bij de beoordeling kan de reisorganisatie rekening houden met wie de reizigers zijn, wat voor soort reis is geboekt en wanneer deze plaats vindt alvorens te bepalen of de reis wordt geannuleerd en de reissom moet worden terugbetaald.