Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksKeurmerk Kwaliteitszorg Parkeren helpt betrouwbaar parkeren

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Keurmerk Kwaliteitszorg Parkeren helpt betrouwbaar parkeren

Donderdag 5 maart 2020
Stichting Kwaliteitszorg Parkeren (KZP) is een initiatief van ANWB, verzekeraars en leasemaatschappijen. Zij werken samen met politie, Koninklijke Marechaussee en gemeenten. Met dit nieuwe keurmerk willen zij de consument de mogelijkheid geven om voor betrouwbare parkeerdiensten te kiezen. Deze lijst is groeiende, omdat er nog gesprekken gaande zijn met tal van partijen.

Bedrijven die het KZP-keurmerk dragen, worden objectief op een groot aantal zaken gecontroleerd, aldus KZP. Dit gebeurt zowel op gebied van kwaliteit, als op betrouwbaarheid. De audits worden uitgevoerd door gespecialiseerde en onafhankelijke auditbureaus. De stichting beheert vervolgens de toekenning van de certificaten. Op www.kwaliteitszorgparkeren.nl is een actueel overzicht te vinden van alle reeds gecertificeerde aanbieders. En gaat er toch nog iets mis, dan is er een geschillencommissie van de stichting Kwaliteitszorg Parkeren. Men wil hiermee de negatieve ervaringen omtrent parkeren vooral rondom luchthavens tegengaan.
Naast deze niet-volledige lijst zijn er natuurlijk ook andere betrouwbare aanbieders; deze bedrijven kiezen er zelf voor zich wel of niet aan te sluiten bij het keurmerk.