Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksFlinke belangstelling voor verzekering tegen Calamiteiten

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Flinke belangstelling voor verzekering tegen Calamiteiten

Maandag 9 maart 2020
Vorige week dinsdag heeft de ANVR een nieuwe calamiteitenverzekering gepresenteerd. Inmiddels hebben tientallen ANVR-leden aangegeven serieuze belangstelling te hebben.

De verzekering van Aon moet een dekking bieden voor de financiële schade die de organisatie lijdt bij annulering door een calamiteit en is aansluitend op de dekking van het Calamiteitenfonds. De verzekering is zowel voor reisorganisatoren als voor reisagenten die zelf een pakketreis samenstellen. Meer lees je in het ANVR-bericht van 4 maart 2020 hierover.
Over de verzekering worden ook diverse vragen gesteld. Inhoudelijk kunnen we op dit moment nog niet in detail op de inhoud van de verzekering ingaan. De ANVR is immers niet de verzekeraar of tussenpersoon. Uiteraard is het wel prima de vragen te stellen, maar het antwoord komt zodra we een paar stappen verder zijn. Vast staat overigens wel dat er een minimumpremie zal zijn  (ong. €1000 excl. 21% assurantiebelasting) per polis en de verzekering is geldig voor alle boekingen gemaakt vanaf het afsluiten van de polis (dus niet voor bestaande boekingen).

Nog een enkele correctie/aanvulling op de vorige mailing: van belang is de omzet waarbij jij de touroperator bent. Omzet geboekt via een SGRZ-deelnemer kan je bij SGR aftrekken van je risicodragende omzet. Over deze omzet loop je immers geen faillissementsrisico. Je hebt over deze omzet echter wel een touroperatorrisico en moet dus wel als omzet voor de calamiteitenverzekering worden meegenomen.


Indien je belangstelling hebt voor deze verzekering, meld je je dan aan. Doe dat uiterlijk a.s. vrijdag zodat we snel(ler) aan de slag kunnen. Je kan je belangstelling melden (met opgave van je risicodragende touroperatoromzet) via verzekeringen@anvr.nl.