Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksAangepast reisadvies Italië (we updaten dit artikel zo nodig regelmatig)

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Aangepast reisadvies Italië (we updaten dit artikel zo nodig regelmatig)

Woensdag 11 maart 2020
Het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Italië nu aangepast, waarbij enkele gebieden in Noord-Italië roodgekleurd zijn en de rest van Italië oranje. Dit heeft gevolgen voor het kunnen uitvoeren van reizen naar Italië.

​Zoals vermeld in onze nieuwsbrief van afgelopen zondag geldt het volgende bij rood:

Rood reisadvies: gevolgen voor klanten ter plaatse
ANVR-reisorganisatoren die klanten hebben in de bovengenoemde gebieden zullen in principe de klant ook moeten repatriëren. In overleg met de klant en lokale autoriteiten moet echter gekeken worden of repatriëring praktisch wel mogelijk is. Indien er sprake moet zijn van een quarantaine, zijn de kosten hiervan voor rekening van de klant of een eventuele reisverzekering, meldden wij eerder.

Rood reisadvies: gevolgen voor klanten die nog moeten vertrekken
Klanten van ANVR-reisorganisatoren die in de periode tot tenminste 3 april a.s. zouden vertrekken naar de gebieden waarvoor nu een rood reisadvies geldt, hebben het recht om de reis kosteloos te annuleren maar hebben geen recht op een schadevergoeding. Voor klanten van wie de vertrekdatum later ligt moet nader bekeken worden wat de ontwikkelingen zijn.

Oranje reisadvies:
Hiervoor geldt dat als de reisorganisator de reis niet kan uitvoeren volgens de overeengekomen reisovereenkomst -en dat zal in dit geval ingewikkeld worden- dan heeft de reiziger het recht zijn reis kosteloos te annuleren. Maar wij raden aan om dit van geval tot geval te bekijken, te beoordelen en te handelen. Dit kan ook betekenen dat de reis wordt omgeboekt naar een andere datum of dat de reis wordt omgeboekt naar een andere bestemming.

Update 11-3: Formulier reizen in Italië

Reizigers die terug willen naar Nederland of zich moeten verplaatsen in Italië, moeten verplicht dit formulier invullen!
Het formulier is tot nu toe alleen beschikbaar in het Italiaans. Bijgevoegd vind je de vertaling in het Nederlands door de Nederlandse ambassade in Rome.
Vul alleen het Italiaanse formulier in, niet het Nederlandse!

https://www.nederlandwereldwijd.nl/documenten/publicaties/2020/03/10/formulier-reizen-italie