Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksAangepast reisadvies: Israël oranje (we updaten dit artikel regelmatig).

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Aangepast reisadvies: Israël oranje (we updaten dit artikel regelmatig).

Dinsdag 10 maart 2020
De Israëlische overheid heeft vandaag, dinsdag 10 maart, aangekondigd dat met ingang van 12 maart aanstaande voor alle inkomende reizigers een verplichting tot thuisquarantaine geldt. Dit geldt vooralsnog voor een periode van 2 weken, waarna opnieuw de situatie bekeken wordt. Dit heeft gevolgen voor het kunnen uitvoeren van reizen naar Israël, omdat toeristen geen thuis hebben. Toeristen die nu al in Israël zijn, mogen hun reis afmaken, meldt het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken vandaag.

​Het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft daarom het reisadvies voor Israël aangepast naar (tenminste) oranje.

Zoals wij eerder hebben gemeld hebben reizigers in geval van een oranje reisadvies wegens het Coronavirus geen absoluut recht om kosteloos te annuleren. ANVR-reisorganisaties nemen de reisadviezen wel zeer zwaar ter harte. Uitgangspunt is hierbij de vraag of de reis kan worden uitgevoerd overeenkomstig de reisovereenkomst (om welk gebied het gaat, wie de reiziger is en het type reis). De reisorganisatie overlegt graag met de reiziger over de mogelijkheden tot omboeken qua datum en/of bestemming.

Deze week hebben we over de Corona-situatie overleg met andere Europese brancheorganisaties.