Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksAandachtspunten betreffende werktijdverkorting voor ANVR-reisondernemingen

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Aandachtspunten betreffende werktijdverkorting voor ANVR-reisondernemingen

Woensdag 11 maart 2020
De ANVR heeft van veel bedrijven gehoord dat zij een vergunning voor werktijdverkorting hebben aangevraagd en inmiddels toegekend hebben gekregen. De overheid heeft immers vastgesteld dat het corona-virus Covid19 een bijzondere omstandigheid is die in redelijkheid niet tot het normale ondernemersrisico kan worden gerekend, waarbij werktijdverkorting kan worden aangevraagd.

In een eerder bericht hebben we al aandacht besteed aan veelgestelde vragen over het onderwerp.

Personeel daadwerkelijk minder laten werken!
Om in aanmerking te kunnen komen voor werktijdverkorting is het noodzakelijk dat gedurende tenminste 2 kalenderweken, maar gedurende maximaal 24 kalenderweken, ten minste 20% van de aan werkgever ter beschikking staande arbeidscapaciteit niet kan of naar verwachting niet zal kunnen worden benut. Als en zodra een vergunning voor werktijdverkorting is verleend moet een werkgever de medewerkers voor wie WVT is aangevraagd ook daadwerkelijk minder laten werken. Na afloop van de vergunning kun je de ww-uitkering aanvragen voor je medewerkers voor de minder gewerkte uren.

Zelf je medewerkers het reguliere salaris betalen!
Je betaalt zelf je medewerkers hun reguliere salaris. Als werkgever krijg je een (partiële) ww-uitkering voor de niet-gewerkte uren. De medewerker 'betaalt mee' door aanspraak te maken op ww-rechten.
(Update: We zoeken op dit moment uit of het nodig is om 100% uit te betalen.)