Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksVerenigde Staten op slot! (we updaten dit artikel regelmatig)

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Verenigde Staten op slot! (we updaten dit artikel regelmatig)

Donderdag 12 maart 2020
De Amerikaanse overheid heeft bij monde van president Trump in de nacht van woensdag op donderdag aangekondigd dat het met ingang van zaterdag 14 maart (lokale tijd) een inreisverbod heeft ingesteld voor alle reizigers uit Schengenlanden, waaronder ook Nederland valt. Dit maakt het kunnen reizen naar de Verenigde Staten effectief onmogelijk voor Nederlandse reizigers. Deze maatregel geldt blijkbaar in eerste instantie voor een maand. Op dit moment (donderdag 12/3 7.30 uur) heeft het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken het reisadvies nog niet aangepast. Het ligt wel in de verwachting dat dit zal gebeuren.

​Het is op dit moment niet duidelijk of vluchten wel blijven worden uitgevoerd richting de Verenigde Staten. Dat is wel een mogelijkheid, omdat Amerikaanse staatsburgers (onder voorwaarden) wel terug naar huis mogen.

We raden reisondernemingen aan z.s.m. in contact te treden met jullie klanten die een pakketreis hebben geboekt naar de Verenigde Staten om de mogelijkheden om te boeken naar bijvoorbeeld dezelfde bestemming in een andere periode of een andere bestemming in dezelfde periode te bespreken.

Deze week hebben we over de Corona-situatie overleg met andere Europese brancheorganisaties.