Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksGoede voorbereiding is het halve werk: Ga Wijs op Reis

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Goede voorbereiding is het halve werk: Ga Wijs op Reis

Donderdag 12 maart 2020
Goed voorbereid op reis gaan, is misschien wel dé sleutel tot een prettige en zorgeloze vakantie. En het is ook nog eens een deel van de voorpret. Van alles over je bestemming lezen, weten welke tips en tricks er zijn en natuurlijk de adviezen bekijken. En gaat er dan toch nog iets mis (paspoort verloren, telefoon gestolen, ziek geworden), dan is het goed om te weten wat je moet doen en wie jou daarbij kan helpen.

De wereld in je hand

 

Met de nieuwe campagne "Wijs op Reis" wil het Ministerie van Buitenlandse Zaken je helpen om goed voorbereid op reis te gaan. Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en je ziet in één oogopslag wat het actuele reisadvies is van een bepaald gebied. Dat is altijd handig en zeker nu met het Coronavirus.  Zij werken met een kleurcodering voor landen en gebieden: van groen tot rood: van "geen risico" tot "niet reizen". 

Ook krijg je per land allerlei informatie; van een reischecklist tot veiligheidsrisico's en gezondheid. Contactgegevens van ambassades en consulaten per land mogen natuurlijk niet ontbreken. Jan Willem Beaujean, hoofd consulaire zaken bij het Ministerie noemt het dan ook "de hele wereld in je hand."
Zowel de campagne als de app zijn dus hele mooie initiatieven die de ANVR van harte ondersteunt. 

Helemaal zeker op reis? Boek via een ANVR-reisorganisatie. Voor meer tips kan je ook kijken op https://www.anvr.nl/reistips/onze-reistips.aspx. Bij het plannen en boeken van je reis kan je natuurlijk met al je vragen heel goed terecht bij een ANVR-reisorganisatie. Zij zijn ook heel goed op de hoogte van de lokale situatie op jouw bestemming en kunnen je helpen bij een goede voorbereiding. En loopt er, ondanks je goede voorbereidingen, toch nog wat mis? Neem dan contact op met je reisorganisatie die er alles aan zal doen om je te helpen.