Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksHoe werkt het precies met de reisadviezen rondom het Coronavirus?

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Hoe werkt het precies met de reisadviezen rondom het Coronavirus?

Zaterdag 14 maart 2020
De ANVR krijgt veel vragen van haar leden over hoe het zit met de aanpassingen van de reisadviezen voor bestemmingen in verband met het Coronavirus. Een van de vragen is hoe het komt dat er soms enige tijd zit tussen aan de ene kant de aankondiging van maartregelen door een bestemming en aan de andere kant het vervolgens aanpassen van een reisadvies met daaropvolgend het advies van de ANVR aan haar leden hoe daarmee om te gaan. Maar alleen op vrijdag 13 maart. jl. al werden voor maar liefst 21 bestemmingen de reisadviezen aangepast.

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken legt op haar website uit hoe dat precies werkt:
Veel landen nemen momenteel ingrijpende maatregelen om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Deze maatregelen kunnen elkaar snel opvolgen. Buitenlandse Zaken bekijkt steeds zorgvuldig wat de consequenties van de maatregel zijn voor reizigers en past waar nodig de kleurcode van het reisadvies aan. Er kan enige tijd zitten tussen de aankondiging van de maatregelen en de aanpassing van het reisadvies. 

Het Ministerie gebruikt de volgende criteria om onderscheid te maken tussen een geel, oranje en rood reisadvies:
Bovenop de reguliere criteria over de veiligheidssituatie, gelden voor corona de volgende uitgangspunten: Bij landen met maatregelen die beperkte invloed hebben op het dagelijks leven wordt het reisadvies geel. Daar waar ontwrichting van het dagelijks leven aan de orde is en/of een inreisverbod (voor Nederlanders) geldt wordt de kleurcode aangepast naar oranje. Wanneer een land of gebied totaal wordt afgesloten, zonder dat er uitzicht is op in- en uitreizen, gaat het reisadvies op rood.

Wat betekent een reisadvies voor de uitvoering van de reizen die wij aanbieden en voor de rechten van mijn klant?
Op deze pagina lees je wat de aanpassing van een reisadvies -op de bestemming waarop jij reizen organiseert- betekent voor de uitvoering van de reis en de rechten van jouw klant.