Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Breaking: overheid vervangt werktijdverkorting door Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud

Dinsdag 17 maart 2020
De overheid heeft bekend gemaakt de werktijdverkorting per onmiddellijk te vervangen door een nieuwe regeling.

Aanvragen bij UWV

Een ondernemer die omzetverlies verwacht (minimaal 20%) kan bij het UWV voor een periode van drie maanden een tegemoetkoming in de loonkosten aanvragen (maximaal 90% van de loonsom, afhankelijk van het omzetverlies). UWV zal een voorschot verstrekken van 80% van de gevraagde tegemoetkoming. Hierdoor kunnen bedrijven hun personeel blijven doorbetalen.

Geen ontslagen

Voorwaarde is dat er geen personeel ontslagen mag worden om bedrijfseconomische redenen in de subsidieperiode. Deze Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (NOW) wordt zo spoedig mogelijk opengesteld en is de vervanger van de huidige regeling werktijdverkorting.

WTV stopt per onmiddellijk, lopende aanvragen afgehandeld in nieuwe regeling

Hiervoor kunnen bij SZW per direct geen nieuwe aanvragen meer voor worden ingediend. Aanvragen die al zijn gedaan, maar nog niet afgehandeld, zullen worden afgehandeld in de nieuwe regeling. Ondernemers kunnen de tegemoetkoming aanvragen voor een omzetdaling vanaf 1 maart.

Snel meer duidelijk
De overheid verwacht op korte termijn meer duidelijkheid te geven via de website van het ministerie van SZW en de UWV

Blij met nieuwe regeling

"We hebben de afgelopen periode hard gelobbyd om te komen tot een meer flexibele regeling. We zijn blij dat de overheid daarmee aan de slag is gegaan", zegt Frank Radstake, verantwoordelijk voor Arbeidszaken bij de ANVR. "We gaan de komende uren en dagen studeren op de inhoud en zullen de leden voorlichten wanneer er meer bekend is".

Hier vind je de een nieuwe regeling.

 

Bron: ministerie SZW