Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksBreaking: overheid versoepelt uitstel van betaling belasting

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Breaking: overheid versoepelt uitstel van betaling belasting

Dinsdag 17 maart 2020
De overheid heeft een set aan maatregelen aangekondigd om de werkgelegenheid en economie te ondersteunen. In de berichtgeving voorafgaand aan en tijdens de persconferentie werd de reisbranche en ANVR nadrukkelijk genoemd als partijen die onmiddellijk hulp nodig hebben.

​Een maatregel is het versoepelen uitstel van betaling van belasting.

Getroffen ondernemers kunnen eenvoudiger uitstel van belasting aanvragen.
De Belastingdienst stopt de invorderingen dan direct. Dit geldt voor de inkomsten-, vennootschaps-, loon- en omzetbelastingen (btw). Eventuele verzuimboetes voor het niet op tijd betalen, hoeven niet te worden betaald. Het is bovendien niet nodig meteen bewijsmateriaal mee te sturen. Daar krijgt de ondernemer langer de tijd voor.

Invorderingsrente naar 0%
De invorderingsrente die normaal gesproken ingaat na het verstrijken van de betalingstermijn wordt tijdelijk verlaagd van 4% naar bijna 0%. Dit geldt voor alle belastingschulden. Ook het tarief van de belastingrente gaat tijdelijk naar bijna 0%. Deze verlaging zal gelden voor alle belastingen waarvoor belastingrente geldt. Het kabinet zal de belastingrente zo snel mogelijk aanpassen.

"Dit is voor alle reisondernemers een meer dan welkome maatregel van de overheid", zegt Frank Radstake, verantwoordelijk voor arbeidszaken bij de ANVR. "Het gaat om veel geld. We raden bedrijven aan goed te kijken naar de mogelijkheden deze maatregel toe te passen".

Bron: ministerie SZW