Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksBreaking: Compensatieregeling: ook specifiek voor reisbranche!

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Breaking: Compensatieregeling: ook specifiek voor reisbranche!

Dinsdag 17 maart 2020
De overheid heeft zojuist bekend gemaakt te werken aan specifieke maatregelen voor een aantal sectoren waaronder de reisbranche.

De gezondheidsmaatregelen van het kabinet hebben enorme consequenties voor de inkomsten in een aantal sectoren in het bijzonder. Zoals bijvoorbeeld de (verplichte) sluiting van eet- en drinkgelegenheden en annuleringen in de reisbranche.

Niet in te halen
Deze inkomsten kunnen bovendien moeilijk worden ingehaald wanneer het coronavirus achter de rug is. Het kabinet komt daarom met een compensatieregeling met passende maatregelen voor bedrijven in de genoemde sectoren. Deze wordt nu uitgewerkt en met spoed voorgelegd aan de Europese Commissie voor de beoordeling op (geoorloofde) staatssteun.

"We hebben de afgelopen dagen met man en macht gewerkt om duidelijk te maken aan de overheid dat we als reisbranche met alleen generieke maatregelen niet uit de problemen komen. Hoe welkom die ook zijn", zegt Frank Oostdam, directeur/voorzitter van de ANVR. "Echt goed dat de overheid dat ook erkent. We wachten nu af hoe snel de Europese Commissie met een antwoord komt, maar we gaan er vanuit dat dit op heel korte termijn zo is".