Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksVerruiming van opschorting tot betaling belasting voor ondernemers.

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Verruiming van opschorting tot betaling belasting voor ondernemers.

Maandag 23 maart 2020
Bij de Belastingdienst is in het kader van de corona-uitbraak het mogelijk bijzonder uitstel van betaling te krijgen. Voor de eerste 3 maanden is daar ook geen verklaring van b.v. de ANVR nodig. De ANVR schort daarom het uitgeven van dit soort verklaringen op dit moment even op.

In  het  ANVR Nieuws van 17 maart hebben wij je gemeld dat het  mogelijk is om uitstel van betaling van belasting aan te vragen indien je als ondernemer in betalingsproblemen komt door de gevolgen van het coronavirus. Bij het aanvragen zou het bedrijf binnen 2 weken een verklaring van b.v. zijn branche-organisaties (jouw ANVR) kunnen voegen.  

Inmiddels is deze regeling fors aangepast door de overheid.

Reisondernemers inclusief ZZP'ers zoals ZRA's kunnen vragen om  bijzonder uitstel van betaling. Dit kan voor alle aanslagen inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, omzetbelasting (btw) en loonheffingen. Let wel:  wanneer je  aangifte hebt gedaan en een aanslag hebt ontvangen, kan je  het uitstel aanvragen!
Dit kan door het sturen van een brief aan de belastingdienst waarin je uitstel van betaling vraagt en aangeeft dat je door de uitbraak van corona in betalingsproblemen bent gekomen. Je krijgt automatisch 3 maanden uitstel van betaling.

Wil je een periode langer dan 3 maanden, dan is een verklaring van een derde deskundige (zoals je branche-organisatie) nodig, maar voorlopig hoef je die de eerste 3 maanden niet aan te leveren. Meer informatie tref je aan op de  website van de Belastingdienst specifiek met betrekking tot coronavirus.

Aangezien je een verklaring voorlopig in de eerste 3 maanden nog niet hoeft aan te leveren, stellen we het evt. afgeven van verklaringen door de ANVR op dit moment even uit.